5 Showhero Hoogtepunten van deelnemer Eva

0

Hoogtepunten, onvergetelijke momenten en spectaculaire wereldrecordpogingen… Stichting Showhero doet het allemaal! Maar wat is Showhero eigenlijk?

Stichting Showhero is opgericht door twee jonge mannen: Maurice van der Poll en Lucas Bugter. Samen met een grote groep vrijwilligers organiseren zij evenementen voor mensen met een beperking. Het doel? Deelnemers de dag van hun leven bezorgen. Bij alle activiteiten staan de deelnemers in de schijnwerpers, voelen zij zich dé grote ster en zijn er alleen maar winnaars. Stichting Showhero heeft al heel veel evenementen georganiseerd. Hier is een top 5 van alle evenementen tot nu toe:

1. De uitverkochte shows in Theater de Beun

Theater de Beun in Heiloo is de thuisbasis van Showhero: hier is het allemaal begonnen. De shows zijn elk jaar weer een enorm spektakel, vandaar dat ze altijd uitverkocht zijn! Aan elke show hangt een thema, er worden decors gemaakt en er is een heuse backstageruimte, waar alle artiesten opgemaakt worden en zich kunnen voorbereiden op hun moment in de spotlights. De deelnemers laten een voor een hun talent zien aan het publiek en aan de deskundige jury bestaande uit Jeroen Schouten, Hans Romeyn en Marius Prein. De variatie is groot: er worden zowel vrolijke meezingers als ontroerende liedjes (waar iedereen kippenvel van krijgt) ten gehore gebracht. Tussen alle optredens door zijn er ook fantastische wereldrecordpogingen; van BN’ers raden tot zoveel mogelijk koekjes op je hoofd leggen. Na elke show gaan alle deelnemers met een beker naar huis, want bij Showhero zijn er alleen maar winnaars!

foto van Showhero.

2. DOLFINN ROCKS!

In samenwerking met Stichting Dolfinn uit Heiloo heeft Showhero meerdere keren DOLFINN ROCKS! georganiseerd; een muziekfestival voor jong en oud. Er is een podium waar verschillende artiesten optreden, voor de kinderen zijn er activiteiten en je kunt er allerlei lekkernijen proeven. Net als in de Beun verzorgde Showhero een spetterende show met wereldrecordpogingen (van zoveel mogelijk mensen in 1 zwembad tot zoveel mogelijk zonnetjes aan mensen geven). Ook tijdens DOLFINN ROCKS! gaat elke deelnemer er met de hoofdprijs vandoor.

foto van Showhero.

3. Het Showhero Glazen Huis (2x)

In december 2014 en december 2015 sloten Showhero oprichters Lucas Bugter en Maurice van der Poll zich 48 uur lang op in het Showhero Glazen Huis, om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. In die 48 uur kwamen verschillende artiesten langs en natuurlijk ook de Showhero deelnemers. Er was een spectaculaire veiling en er was continu muziek, er stonden kraampjes met koffie en merchandise en er was een donatie box, allemaal om geld in te zamelen voor het goede doel. Bij het eerste Showhero Glazen Huis heeft de stichting in totaal € 7.192,33 opgehaald, bij de tweede editie was dit € 8.412,95.

4. Heiloo Olympics

Eens in de twee jaar worden de Olympische en Paralympische Spelen gehouden. In Heiloo heeft Showhero in samenwerking met vier andere stichtingen de Heiloo Olympics georganiseerd, een sportdag voor mensen met én zonder een beperking. Showhero-presentator Maurice heet iedereen welkom en geeft een seintje wanneer alle teams kunnen starten. Kim van Weering doet het verslag en interviewt een aantal teams. Ook tijdens de Heiloo Olympics worden spectaculaire wereldrecordpogingen neergezet, bijvoorbeeld zo snel mogelijk een bordje pasta koken in de magnetron. Aan het einde van de sportdag gaan alle deelnemers met een gouden medaille naar huis.

foto van Showhero.

5. Het Showhero Hotel

Het Showhero Hotel begon als een idee van een van de Showhero deelnemers: hij wilde graag een hotel runnen. Uiteindelijk werd het Showhero Hotel een onvergetelijk weekend. Het laatste weekend van januari 2017 hebben ruim 100 mensen met een beperking 48 uur lang het Kings’ Inn City Ho(s)tel in Alkmaar gerund om geld in te zamelen voor Stichting Showhero, waarmee zo veel mogelijk dromen werkelijkheid gemaakt zullen worden.

De deelnemers namen bestellingen op en bedienden de gasten, hielpen met schoonmaken en verzorgen het entertainment in de speciale entertainmentkamers. Er was een feestkamer waar een karaoke installatie stond en iedereen mee kon zingen met bekende liedjes. Er was een filmkamer waar mensen even tot rust konden komen tijdens een leuke film, er was een spelletjeskamer met een tafeltennistafel, een studiokamer waar je je eigen album kon opnemen en één van de deelnemers had zijn eigen stamkroeg: het Eric Stamcafé. Hier konden gasten gezellig iets drinken en uiteraard werden er vele Hollandse liederen gezongen. In de brasserie traden artiesten op, onder andere Showhero deelnemer Juriaan Singels, die iedereen mee liet zingen met feestnummers en kippenvel bezorgde met de allermooiste ballades.

Op zondagmiddag zat het er weer op. Juriaan Singels stal nog één keer de show, waarna het eindbedrag bekend werd gemaakt. In totaal heeft Stichting Showhero met het Showhero Hotel € 9.062,50 opgehaald. Lucas en Maurice hadden tranen in hun ogen van blijdschap, en al snel werden ook de andere vrijwilligers emotioneel, want dit was toch wel het mooiste bedrag dat Showhero ooit heeft opgehaald. Het Showhero Hotel was een prachtige ervaring en het werd een weekend om nooit meer te vergeten!

Wilt u ook een steentje bij dragen aan het werk dat Showhero doet, doneer dan via deze link, kom onze show in Theater De Beun op vrijdag 6 oktober bezoeken of ondersteun ons als bedrijf door samen te werken.

About Author

Leave A Reply