Showhero Hotel: Leven in een droomwereld

0

Als kind droomde ik altijd van een wereld waar iedereen lief voor elkaar is. Een plek waar alle mensen zich thuis voelen en er mogen zijn. Terwijl de kranten steeds meer een ander beeld laten zien heb ik afgelopen weekend in deze droomwereld geleefd. Met Stichting Showhero organiseerden wij het Showhero Hotel, waar ruim 100 mensen met een beperking het Kings Inn Hotel in Alkmaar mochten runnen. Stuiterend van de energie zag ik deelnemers, vrijwilligers en bezoekers hand in hand door het hotel gaan. In een slaapkamer die omgebouwd is tot stamcafé van één van onze deelnemers werd pils getapt met schuim en twee vingers bier. Een glas is nog nooit met zo’n grote grijns aangenomen. In een andere feestkamer stond een groepje arm in arm mee te zingen met het nummer ‘Vrienden Voor Het Leven’. Het nummer werd afgesloten met een innige knuffel. Het maakte me ongelooflijk gelukkig om iedereen in het hotel elkaar zo te zien helpen en de tijd voor elkaar te nemen. Er werd gezongen, gesprongen, spelletjes gespeeld en vooral ontzettend veel gelachen. SAMEN.

Ik leefde in een wereld waar dromen werkelijkheid werden, waaronder die van mij. Het zorgt er voor dat de lach die ik het hele weekend op mijn gezicht had nog steeds niet verdwenen is. Dankbaar en trots op iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan dit onvergetelijke project!

Lucas Bugter

About Author

Voorzitter van Stichting Showhero. Geniet elke dag van de kansen die het leven te bieden heeft en wil graag de mensen om zich heen hetzelfde gevoel mee geven.

Leave A Reply