Blinde Dennis loopt halve marathon van New York

0

Dennis had een grote droom. Had, inderdaad. De droom van Dennis, het lopen van de halve marathon van New York, is afgelopen zondag uitgekomen.

Dertien jaar geleden ontstond bij Dennis (42) de droom om, ondanks het feit dat hij blind en autistisch is, de halve marathon van New York te lopen.

De droom van Dennis was niet eenvoudig te realiseren. Toch hebben Stichting Kees, Stichting Showhero, de G-Sport Foundation en een groot aantal lopers van de halve marathon van Egmond gezamenlijk genoeg geld ingezameld, waardoor Dennis afgelopen zondag na 21,1 kilometer finishte op Wall Street.

In een interview met RTV Noord Holland zei Dennis na afloop dat de ontlading groot was. “Ik was helemaal een beetje emotioneel”, aldus Dennis. Terug aangekomen op Schiphol pakt hij samen met zijn begeleider Patrick Rupsam nog een biertje om het te vieren, terwijl vrienden en familie om 9 uur ’s ochtends aan een kop thee en koffie zitten. Vol trots proost hij. Zijn droom is waargemaakt!

Het team van Showhero is trots op de fantastische prestatie van Dennis. Al twaalf jaar traint Dennis samen met zijn begeleiders Patrick en Jake, die hem tijdens het rennen middels een touwtje de goede kant op sturen. De afgelopen zeven maanden stonden deze trainingen volledig in het teken van het waarmaken van zijn droom.

Fans en volgers van Dennis konden al zijn stappen volgen via de facebook-pagina: Dennis heeft een droom.
Lees hier alle mooi verhalen terug en bekijk de prachtige foto’s en video’s van zijn onvergetelijke proces!

535213_1724634914445901_8426948090090745971_n

About Author

Leave A Reply