Showhero Glazen Huis

Van 18 december 16:00 uur tot en met 20 december 16:00 uur sluiten Showhero-organisatoren Lucas Bugter en Maurice van der Poll zich net als vorig jaar 48 uur lang op in het Showhero Glazen Huis op het Canadaplein in Alkmaar.

Tijdens het Showhero Glazen Huis laten mensen met een beperking op een groot podium hun talent zien. Ook treden er dj’s en bands op en zijn er diverse wereldrecordpogingen en sportactiviteiten waaraan mensen op het plein kunnen deelnemen. Uiteraard kan iedereen zijn of haar favoriete nummer aanvragen bij de welbekende brievenbus.

Met alle activiteiten en acties zullen mensen met een beperking, onder begeleiding van stichting Showhero, zoveel mogelijk geld ophalen voor 3FM’s Serious Request. In 2014 overhandigde deelnemer Juriaan Singels na afloop van het Showhero Glazen Huis live in de uitzending van 3FM een cheque van €7.192,33. “Dat moment was geweldig,” aldus Juriaan, deelnemer van Showhero die dolgraag het podium beklimt: “Dit jaar willen we met zijn allen nog meer geld ophalen!”

Showhero ziet dat ieder individu talent heeft. Daarom organiseren Lucas en Maurice samen met een enthousiaste groep vrijwilligers gedurende het hele jaar activiteiten voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, variërend van het waarmaken van dromen en het breken van records tot shows in Theater de Beun en op het festival Dolfinn Rocks. Bij alle activiteiten staan de deelnemers in de schijnwerpers, voelen zij zich dé grote ster en is iedereen een winnaar.

En zo ook tijdens het Showhero Glazen Huis. Maurice en Lucas zouden het geweldig vinden om dit jaar meer geld op te halen, maar willen benadrukken dat het er vooral om gaat dat zij mensen met een beperking de kans geven om geld in te zamelen en zich dé grote ster te voelen, natuurlijk met behulp van zoveel mogelijk mensen uit Alkmaar en omstreken! “We willen daarom iedereen oproepen zelf acties te starten en met het opgehaalde bedrag naar het Canadaplein te komen om de opbrengst samen te vieren. De blijdschap op het gezicht van onze deelnemers wanneer er weer geld wordt gedoneerd is zo onbeschrijfelijk mooi,” aldus initiatiefnemer Lucas Bugter.

Alles wat er op het Canadaplein gebeurt, is te volgen via een livestream op showhero.nl en via RTVNH.nl.

Tijdens Serious Request 2015 vragen de 3FM-dj’s aandacht voor kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden en zamelen zij samen met de rest van Nederland geld in om deze generatie een beter toekomstperspectief te bieden.

Sponsoren & Partners SGH

dobla

victoriefonds abnhekeltjedsl
artiancebaba rafigemeente alkmaarhof van schoorlthupsde jongdbcontrol

Menu