Wie zitten er in het Showhero Glazen Huis?

0

Aanstaande vrijdag gaan Maurice van der Poll en Lucas Bugter om 16.00 uur het Showhero Glazen Huis in. Op het Canadaplein in Alkmaar sluiten zij zich voor 48 uur op, vergezeld door mensen met een beperking. Wie zijn Maurice en Lucas eigenlijk? Een kleine introductie van de twee heren:

Maurice van der Poll en Lucas Bugter komen allebei uit Heiloo. Op het voetbalveld leerden de mannen elkaar kennen en kwamen er snel achter dat ze allebei wel van een geintje hielden. Als jonge jongens gingen de twee de straat op met een camera, om eigen programma items te maken. Zo ontstond bijvoorbeeld ‘De Tweede Kans’, waarin zij mensen de kans gaven sorry tegen elkaar te zeggen.

De altijd positief ingestelde mannen raakten er aan verslaafd om met de camera op pad te zijn. Zo werd alles vastgelegd tijdens vakanties en gebruikten ze verborgen camera’s wanneer ze bij concerten naar binnen slopen. Elke keer werd er weer gehuild van het lachen. Nadat ‘Pollie’ terugkwam van een half jaar Australië, was het niet meer dan logisch om een grap uit te halen met de vriendengroep.

Langzamerhand maakte Lucas Bugter van de camera zijn werk en belandde hij in de mediawereld. Maurice van der Poll ging de gehandicaptenzorg in. Hij wilde daar de mensen met een beperking een podium bieden om hun talenten te laten zien. Lucas hielp hier graag aan mee. Wat met een showtje op een zorginstelling begon, is uitgegroeid tot een theaterspektakel voor een paar honderd man. De heren hebben na een aantal shows van Showhero een officiële stichting gemaakt en willen hiermee zoveel mogelijk mensen met een beperking de dag van hun leven geven.

Elke show moet een spektakelstuk worden en dat vergt de nodige inspanningen. Lucas en Maurice hebben zo hun verschillende kwaliteiten. Lucas is ondertussen conceptontwikkelaar bij Endemol en Maurice heeft inmiddels jaren ervaring binnen de gehandicaptenzorg. De combinatie van deze twee zorgt dat er een show van grote kwaliteit wordt ontwikkeld en de deelnemers daarbij professionele begeleiding krijgen. Daarnaast zorgt het enthousiasme en de creativiteit van de twee voor een zeer vermakelijke show voor iedereen.

Van het voetbalveld gingen de mannen lachend met de camera op pad. Langzamerhand werd deze tijd vervangen voor het maken van Showhero talentenshows. En zo ontstond het idee van het Showhero Glazen Huis. Waar we twee ook weer lachend in zullen gaan. Met camera’s er omheen en constant vergezeld door mensen met een beperking. Ze kunnen niet meer wachten… Vrijdag 19 december gaan we van start!

About Author

Voorzitter van Stichting Showhero. Geniet elke dag van de kansen die het leven te bieden heeft en wil graag de mensen om zich heen hetzelfde gevoel mee geven.

Comments are closed.