Ster Juriaan geeft eenmalig gratis optreden weg!

0

Vorig jaar juni stal hij in Heerhugowaard al onze harten met het nummer “Stapel op jou” en sindsdien kunnen wij ons geen show meer voorstellen zonder deze extreem enthousiaste entertainer. Juriaan Singels is nog maar 21 jaar, maar staat nu al ingeschreven bij een boekingsbureau. Met vrienden als Frans Bauer, Django Wagner en Peter Beense zou je denken dat het lastig is om geen sterallures te vertonen, maar Jur lukt dat heel goed. Hij kan niet wachten om 23 augustus voor het goede doel op te treden en maakt voor Showhero graag een uurtje vrij voor een interview.


JuriaanHa die Jur! Hoe is het op dit moment met je carrière?

Helaas is het op dit moment een beetje stil op de zing-markt. Dat is wel vervelend, want ik sta ingeschreven bij een professioneel boekingsbureau. Gelukkig mag ik volgende week voor de tweede keer op Dolfinn Rocks optreden. Dat vond m’n baas ook goed, omdat ik bij Showhero echt begonnen ben met zingen. Voor jullie doe ik het optreden ook altijd gratis, maar verjaardagen moeten echt via het boekingsbureau.

Ai, dat is wel jammer! Zing je zelf nog wel veel? Ja dat wel hoor! Het is ook wel leuk want ik zing nu niet meer met de CD mee, maar ik heb nu echt een USB-stick met alleen nog de muziek erop. Je hoort dus niet meer de stem van Jan Smit, maar alleen mij. En ik heb nu ook flyers, die kan ik persoonlijk uitdelen. Die worden speciaal voor mij gemaakt, echt gaaf. Ik kwam Django Wagner en Peter Beense een keer tegen, toen gaf ik hen een handtekening en een flyer en toen kwam ik ineens op de radio!

Wat tof zeg! Even terug naar je allereerste optreden bij Showhero. Wanneer was dat ook alweer?
Dat was vorig jaar in theater Cool in Heerhugowaard. Mijn moeder vond Showhero op internet en zei: “Jur, als jij echt ver wilt komen met zingen dan moet je je opgeven”. Dat heb ik toen gedaan en daar zong ik voor het eerst “Stapel op jou” van Jan Smit. Mijn nichtjes uit Amerika waren er toen en dat was wel heel emotioneel, vooral toen ze het podium op kwamen. O ja en ik mocht ook met Ben Karsten zingen!

En daarna volgden er vele optredens?
Ja daarna mocht ik optreden op Dolfinn Rocks in Heiloo. Toen heb ik al handtekeningen uitgedeeld en ben ik met meiden op de foto geweest. Die vonden dat helemaal leuk en ik ook. Daarna heb ik in De Beun met Stephanie “Voorbij” gezongen van Marco Borsato en Do. Het was echt heel vet om met haar te zingen. Wel een beetje spannend, maar dat is voor mij geen probleem. Ik vind het optreden zelf niet spannend maar meer dat ik de hele tekst moet onthouden en alles tegelijk moet doen. En een half jaar geleden heb ik als verrassing met de moeder van Lucas een nummer van Claudia de Breij gezongen voor zijn verjaardag. Dat was best emotioneel.

Hoe krijg je dat toch allemaal voor elkaar, zoveel nummers van verschillende artiesten?
Oefenen, oefenen, oefenen en dan kan ik het gewoon. Ik oefen vaak tussen m’n werk door en weet dat ik rustig moet blijven en goed naar de tekst moet kijken. Ook moet je gewoon niet in de zenuwen raken. Sommige mensen denken: “Ooh, ik ben er nu al” maar dat moet je niet denken. “Je bent nog niet in de top” zegt m’n moeder altijd. En ik voel me ook niet als Jan Smit dat ik denk van “elke dag optreden en lekker geld verdienen”. Ik verdien gewoon af en toe een centje en denk altijd “het zou morgen weer leuk zijn maar anders is het ook niet erg”.

Zou je wel eens mee willen doen met een grote talentenjacht?
M’n buurvrouw vindt dat ik mee moet doen aan The Voice maar dat wil ik niet. Ik was naar Turkije op vakantie en daar was wel een talentenjacht. Ik had m’n USB-stick ook mee. Iedereen mocht een act doen en er deden super veel meiden mee die echt goed konden dansen. Ik werd nog eerste ook! Echt, ik had tranen in m’n ogen. Daarna mocht ik nog een liedje doen en toen heb ik een meisje versierd die mij helemaal geweldig vindt. Ze wilde wel tien keer op de foto met me en een flyer. “I love you Jur!” riep ze steeds, en toen ik had gezongen zei ze “My song!”.

Dat klinkt wel alsof je een echte ster bent daar in Turkije! Heb je in Nederland al een beetje vrienden gemaakt in artiestenland?
Ja zeker! Django Wagner is echt een vriend van mij. Dat is echt een bekende artiest en ik ken hem gewoon! Ik heb ook een keer met Frans Bauer gezongen. Hij vindt het uniek dat iemand met een beperking doorbreekt. Hij zei: “Er is geen één jongen met een beperking die een boekingsbureau heeft, je moet trots op jezelf zijn!”

juriaan dolfinn2En met welke artiest zou je voor een dagje willen ruilen?
Met Jan Smit. Maar dan zou ik niet zo’n kapsones vertonen! Ik zou er gewoon voor werken. Jan Smit doet drie foto’s en dan gaat ‘ie weg. Ik maak tijd voor m’n fans. Ik ga met iedereen op de foto en deel handtekeningen uit. Je mag nooit zeggen dat je er geen tijd voor hebt.

Dat zeg je heel goed. Wat vind je nou zo leuk aan Showhero?
Sowieso dat iedereen met een prijs naar huis gaat en dat iedereen een kans krijgt. Van zwaar gehandicapt tot minder zwaar gehandicapt, iedereen hoort erbij.

Ben je klaar voor volgende week?
Ja ik heb er nu al zin in! Zaterdag is het hè? Gelukkig, want vrijdag ben ik al bezet.

Wil je nog wat zeggen?
Het filmpje van Finn vind ik heel mooi gedaan. Ik vind het heel tof dat die jongen ook bij Book of Heroes de kans krijgt. Alleen Maurice had zich moeten scheren, dat stond echt niet!

We zullen het doorgeven, Jur! Help je ook mee met Finn’s wereldrecordpoging?
Ja zeker! Voor die jongen doe ik het sowieso wel. En dan krijgt ‘ie van mij een flyer mee naar huis met een handtekening.

About Author

Leave A Reply