Showhero ontroert Concordia

0

NOORD-SCHARWOUDE | Zaterdag 21 september debuteerde Showhero in Langedijk. Partycentrum Concordia werd in samenwerking met Podium De Koog klaargestoomd voor een avond Showhero. Een nieuwe stap in een nieuwe gemeente vraagt toch altijd iets meer. Voor Showhero betekent dit dat er een show neergezet moet worden waar over minimaal een jaar nog wordt nagesproken. Talenten kwamen niet alleen uit de omgeving, een drietal uit Gelderland kreeg al snel de bijnaam ‘De drie Wijzen uit het Oosten’. Al tijdens de repetities werd duidelijk dat deze drie over hele unieke talenten beschikken en dat in combinatie met het Noord-Hollandse talent zou maar één ding kunnen betekenen: een spetterende show!

Het toegestroomde publiek was er klaar voor, hadden spandoeken gemaakt en meegenomen en namen plaats in de sfeervolle zaal van Partycentrum Concordia. Op de gezichten backstage was de spanning bij iedereen leesbaar, al zit er altijd een enkeling tussen die totaal geen last lijkt te hebben van enige vorm van spanning. De laatste puntjes worden doorgenomen, er wordt met z’n allen een kleine peptalk gehouden en wanneer alles en iedereen er klaar voor is start de themesong: ‘Do you remember, the 21st night of September?’. Het nummer van Earth, Wind and Fire zal vanaf nu altijd een herinnering moeten oproepen naar deze show. Vanuit de achterkant van de zaal komen de talenten, begeleiders en presentator Maurice van der Poll de zaal binnen en nemen kennis met het publiek en andersom. Een hartelijk welkom volgt en het publiek lijkt klaar voor een mooie avond. Tijd voor de driekoppige jury met de Loco-burgemeester Frits Westerkamp uit de gemeente Langedijk en de twee vertrouwende gezichten Marius Prein en Jeroen Schouten om het podium te betreden en presentator Maurice direct even bij de tand te voelen. Het is duidelijk dat deze jury scherp is en helemaal klaar is voor de eerste deelnemer.

Hoe kan je een show beter beginnen dan met Gerrit-Jan met ‘Oerend Hard’. Een jongen uit Doetinchem zingt moeiteloos mee en deze geboren entertainer zet de hele zaal vanaf de eerste seconde in beweging. Wat te denken van Jacintha die vervolgens een nummer van The Beatles zingt en zichzelf daarbij begeleidt op de elektrische gitaar. Heel onschuldig vroeg zij of ze misschien toch nog ‘Het is een nacht’ mocht zingen en daar ging ze weer. Een jongen die veel fans mee had genomen was Wesley. Met veel onzekerheid betrad hij het podium samen met zijn kameraad Régis. Spandoeken werden gehesen en het duurde niet lang en Wesley bloeide helemaal op. Het nummer ‘Je ne regrette rien’ verdween direct van de zwarte lijst van jurylid Jeroen Schouten. Er werd van alle kanten zichtbaar genoten van de tevredenheid die Wesley uitstraalde na zijn optreden. Vaste gast bij Showhero is Juriaan en hij zong iedereen na de pauze direct weer van zijn of haar stoel af. Zijn nummer ‘Als de morgen is gekomen’ veroorzaakte een lange polonaise door de zaal en zijn toegift voor zijn oma brak de harten van de jury. Bijna zou je vergeten dat het thema van de show ‘Rock ’n Roll’ is, maar daar hielp de 15-jarige Gino iedereen weer even aan herinneren. Zijn weergaloze imitatie van Elvis op zijn zelfgemaakte muziekmix deed iedereen weer geloven dat ‘The King’ gewoon weer leeft! Na het laaiende enthousiasme en een staande ovatie werd iedereen tijdens het laatste nummer weer met beide benen op de grond gezet. Een 15-jarig meisje zong ‘The Man Who Can’t Be Moved’ in haar eigen versie en begeleidde zichzelf met de gitaar. Ze ontroerde de jury, het publiek, de staff en deelnemers aan de zijkant met een fantastische stem vol emotie en geweldig gitaarspel. Presentator Maurice kon geen woorden meer uitbrengen en liet het over aan de mannen naast hem. Iedereen was stil en helemaal onder de indruk van wat er allemaal gebeurde deze avond. Loco-burgemeester Frits Westerkamp weet het zeker: ‘Dit is een memorabele avond!’ en is dat niet wat vooraf gehoopt was te bereiken?!

Showhero heeft de vlag in de aarde gezet in Langedijk, maar had dat nooit kunnen doen zonder alle begeleiders en organisatoren, de jury,  het publiek en uiteraard de fantastische deelnemers! Zoals Juriaan het tijdens de show zo mooi verwoordde: ‘Iedereen heeft zijn eigen talent en is op zijn eigen manier goed in wat ie doet!’ En zo is het!

IMG_1707IMG_1836IMG_1972

About Author

Leave A Reply