Showhero Glazen Huis: “Vandaag zijn al mijn dromen uitgekomen”

0

Het is diep in de nacht als ik met één van onze deelnemers op de banken in het Showhero Glazen Huis zit. Ik vraag hem hoe hij het hier vindt. “Helemaal te gek,” roept Conor nog hijgend, omdat hij net onafgebroken 38 nummers heeft gezongen. “Vandaag zijn al mijn dromen uitgekomen!” Het is één van de opmerkingen die er voor zorgt dat ik ruim een week later nog steeds van oor tot oor grijns. Het doet me maar weer beseffen dat we niet alleen onze deelnemers de dag van hun leven geven, maar wij als Showhero team een minstens net zo onvergetelijk weekend beleven.

Op vrijdag 18 december lieten m’n maatje Maurice van der Poll en ik ons 48 uur opsluiten in het Showhero Glazen Huis in Alkmaar, om mensen met een beperking daar de kans te geven om geld op te laten halen voor Serious Request. Meer dan 100 deelnemers kwamen langs om er met ons een groot feest van te maken. Wat vooral duidelijk werd was dat ze het absoluut niet alleen hoefden te doen. Bands, artiesten, BN’ers en andere sfeermakers wisselden elkaar af om samen met de deelnemers te zingen, dansen en wereldrecords te verbreken.

“Het is gewoon een onwerkelijke wereld waar je naar kijkt. Alleen maar positiviteit en lachende gezichten.” Die omschrijving kreeg het van een collega van me. Onwerkelijk voelt het af en toe zeker. Een vrouwelijk hockeyteam doet voor één van onze deelnemers schoenen en sokken uit in het glazen huis, zodat hij een recordpoging tenen tellen kan doen. Je ziet het niet vaak.
En lachende gezichten waren er in overvloed. De deelnemers straalden. Het publiek hielp volop mee en vanuit het huis zagen we de vrijwilligers van Showhero meedansen op de muziek.

Na 48 uur staan we weer buiten. Gaston van de Postcode Loterij overhandigd de cheque met een bedrag van 8.412,95 euro! Terwijl we staan te springen en te juichen kijk ik om mee heen. Ik zie vele deelnemers die in het huis zijn langs geweest. Familie, vrienden, bekenden en artiesten die de dag er voor op bezoek waren. Het fantastische Showhero team en andere mensen die er voor hebben gezorgd dat dit evenement is gelukt. Wat is het fijn om dit met zoveel prachtige mensen te mogen delen. Mensen die totaal niet op elkaar lijken, uit verschillende hoeken van de samenleving komen, maar elkaar samen in zo’n weekend veel sterker maken!

Ik voel me enorm dankbaar om met zoveel mooie personen te mogen samenwerken en de deelnemers vol trots te zien rondspringen.
Het Showhero Glazen Huis was de grote kers op de taart van 2015, maar wat was het eigenlijk al het hele jaar door genieten om met jullie het leven te vieren! Dankjewel allemaal, zullen we elkaar in 2016 weer net zo laten stralen?

Lucas Bugter

About Author

Voorzitter van Stichting Showhero. Geniet elke dag van de kansen die het leven te bieden heeft en wil graag de mensen om zich heen hetzelfde gevoel mee geven.

Leave A Reply