Gino laat Elvis tot leven komen!

0

Gino Striekwold woont in Arnhem, maar als je hem tegen komt lijkt hij een wereldburger die net vanuit Las Vegas is overgevlogen. De pas 16-jarige entertainer hebben wij vorig jaar leren kennen als Elvis in Theater de Beun. Sindsdien staan de Showhero-fans de trappelen om hem weer te kunnen zien. Op 23 augustus mogen we weer van hem genieten tijdens Dolfinn Rocks in Heiloo. Een goed moment om hem zijn Elvis-hemd van het lijf te vragen…

Gino als Elvis tijdens Showhero 'Reis om de Wereld'Gino, wat hebben we genoten van je Elvis moves! Wanneer ben je eigenlijk begonnen met het imiteren van “The King of Rock and Roll?”
Op mijn vijfde of zesde liet de juf op school me een liedje van Elvis horen. Ik vond het meteen helemaal geweldig. Toen ik vroeg wie Elvis was, kreeg ik van de juf een boek met allemaal foto’s. Dat vond ik zo gaaf dat ik fan ben geworden.

Toen ik zeven was heb ik mijn eerste show gegeven voor vrienden en familie. Via internet had mijn moeder een goedkoop carnavalspak gekocht. Daar heeft ze allemaal kraaltjes op gemaakt en een cape in elkaar gezet met een grote adelaar erop.

Wat gaaf zeg, maar dat is al wel even geleden! Want hoe oud ben je nu eigenlijk?
Nu ben ik 16 jaar. In al die jaren ben ik doorgegroeid naar nu en ik ben ook echt van plan om ermee verder te gaan. Ik ben steeds serieuzer geworden. Tegenwoordig heb ik echte pakken die Elvis ook heeft gedragen. Die bestel ik vaak uit Amerika. Namaak natuurlijk hoor, niet de echte! Maar alles is wel precies hetzelfde, zelfs de riemen.

Dus je moeder heeft het wat rustiger, of gaat ze nog steeds af en toe voor je aan de slag?
Haha nou af en toe maakt ze nog wel wat kleine dingetjes zoals sjaaltjes voor me. Die gooide Elvis in de jaren ’70 altijd in het publiek. Het liefst koop ik zelf de kleren want het is gewoon onwijs leuk om te hebben omdat ze echt helemaal bijna hetzelfde zijn.

Is het niet ontzettend lastig om Elvis zo precies te imiteren?
Nou, het is voor mij vooral lastig om m’n haar elke keer weer anders te doen. Mensen denken vaak dat Elvis altijd een grote kuif had maar zo is het helemaal niet. Je hebt de jaren ’50, ’60 en ’70 en hij zag er steeds anders uit. De jaren ’50 waren de jaren van de Blue Suede

Shoes, de zwarte kuif en de swingende benen. In de jaren ’60 was Elvis wat meer strak in pak en in de jaren ’70 droeg hij vooral witte pakken met Las Vegas-kettingen, sjaaltjes en bakkebaarden. Voor mij is het lastig om voor elke show weer mijn haar te laten groeien of te verven of mijn bakkebaarden te laten staan! Als ik shows dicht op elkaar heb zitten dan kan dat soms voor problemen zorgen. Daarom ben ik ook van plan om replica-pruiken te bestellen, dan heb ik dat probleem niet meer!

Hoe ben je bij Showhero terechtgekomen?
De activiteitenbegeleidster van mijn groep had een mailtje van Showhero gekregen en toen heb ik me meteen opgegeven! Ik vond het wel heel erg spannend omdat het mijn eerste optreden was voor een publiek dat ik niet kende.

En dan heb je het niet over een beetje publiek, maar over 300 man! Hoe voelde dat?
Ik dacht dit is leuk! Dit gaan we vaker doen! Iedereen ging helemaal uit zijn dak en ik ging met een beker naar huis. Daarna heb ik heel veel reacties gekregen op mijn fanpagina. Daar zet ik elke dag wat Elvis-dingetjes op. Door mijn optreden in de Beun heb ik steeds meer likes en vrienden!

En terecht! Maar wil je hier later ook echt je beroep van maken of heb je andere ambities?
In ieder geval wil ik hier mee doorgaan. Of het echt veel gaat verdienen ligt eraan hoe het bij de mensen valt. De een verdient honderden, de ander duizenden euro’s. Het is wel echt een droom om hier mijn werk van te maken. Ik weet niet of dat gaat lukken, maar in elk geval wil ik Elvis voort laten leven. Voor nu probeer ik altijd de kosten die ik maak terug te verdienen met mijn optreden. Mijn manager gaat bijvoorbeeld altijd met mij mee het podium op om mijn gitaar te overhandigen en ook mijn accessoires, kleding en haar kosten geld.

Na je fantastische optreden in de Beun staat nu Dolfinn Rocks op het programma. Wat kunnen we daar van je verwachten?
23 augustus doe ik Elvis na van ‘Aloha from Hawaii’ uit 1973. Ik heb hetzelfde pak, kransen uit Hawaii en dezelfde sjaaltjes. Ik heb tien minuten om op te treden. Voor die tien minuten heb ik zelf achter mijn computer alle muziek uitgezocht van albums en live-optredens. Die nummers bewerk ik dan zodat het allemaal nog wat beter klinkt. Omdat ik playback moet de muziek echt helemaal goed klinken.

Heb je nooit overwogen om zelf te zingen?
Soms wel, maar je moet niet gaan zingen als je niet kunt zingen. Het lijkt allemaal wel leuker, maar ik heb voor playback gekozen omdat ik Elvis niet wil bespotten met mijn zang. Voorlopig blijf ik playbacken, maar misschien dat ik uiteindelijk toch ook ga zingen.

Nu kun je je natuurlijk ook goed concentreren op de dansmoves. Hoe heb je al die bewegingen geleerd?
De afgelopen jaren heb ik mezelf elke dag danspasjes en moves aangeleerd via video’s van Elvis. In principe doe ik dat nog elke dag. Er zijn altijd dingen die je kunt verbeteren of dingen die moeilijk zijn. Je bent nooit uitgeleerd!

Inderdaad! Heb je zin in 23 augustus?
Ja zeker! Afgezien van een klein probleempje… Laatst ben ik naar de kapper geweest, maar toen ik zei “Doe dat maar eventjes”, knipte de kapper er íets teveel af! Ach, dat komt wel weer goed!

Haha, kan gebeuren! Wij hebben in elk geval ontzettend veel zin om je weer te zien optreden! Gaan we je vaker zien bij Showhero?
Dat hoop ik wel! Voor mij is het een mooi begin om bekend te worden omdat ik echt de kans krijg om te laten zien wat ik leuk vind. Het gaat mij nooit om winnen of wat dan ook. Ik vind het leuk als mensen het goed vinden of tips hebben, maar het gaat me vooral om dat ik kan laten zien wat ik leuk vind. En zo kan ik misschien verder komen met mijn hobby.

Benieuwd naar video’s en ander materiaal van Gino? Bezoek zijn Facebookpagina en word fan!
LEES MEER OVER: ZATERDAG 23 AUGUSTUS, SHOWHERO OP DOLFINN ROCKS!

About Author

Voorzitter van Stichting Showhero. Geniet elke dag van de kansen die het leven te bieden heeft en wil graag de mensen om zich heen hetzelfde gevoel mee geven.

Leave A Reply