De droom van Dennis komt uit in New York

0

YES!!! Het is gelukt. Met behulp van de fantastische lopers en sponsoren hebben we €8.000 bij elkaar gelopen voor Dennis waarmee we zijn droom kunnen verwezenlijken. Dennis loopt 20 maart de halve marathon van New York. Daarnaast kunnen we Running Blind Alkmaar ondersteunen met het bedrag dat overblijft. Iedereen ontzettend bedankt voor de inzet, support en bijdrage. We houden jullie op de hoogte van reis en de loop aldaar.

ZATERDAG 5 MAART – HET KOMT WEL ERG DICHTBIJ!
De gezonde spanningen komen langzaam op, nog eventjes en dan gaan we de Atlantische Oceaan over!
“Het komt wel erg dichtbij” zei Dennis vandaag, en daar is geen speld tussen te krijgen! Nog 1,5 week en dan staat er op Schiphol een vliegtuig op ons te wachten.
Eerst vandaag nog de training doorlopen Dennis, via de gebruikelijke route naar Trias om daar weer trouw onze rondjes te doen.
Een klein regenbuitje over ons heen gehad waarna al snel de zon weer ging schijnen!!

HET VERHAAL, HET DOEL
Dennis Hof is 42 jaar, opgegroeid in Limmen en inmiddels 13 jaar woonachtig in Heiloo.
Dennis is gek op sport. Bij thuiswedstrijden van AZ is Dennis altijd aanwezig. Voor de Olympische Spelen of de Tour de France kun je Dennis wakker maken en bij de voetbalvereniging Limmen is Dennis een graag geziene supporter. Daarnaast is hij ook zelf actief, Dennis loopt graag hard.

Op zich een verhaal zoals velen een soortgelijk verhaal kunnen vertellen.
Maar het verhaal van Dennis is bijzonder. Dennis is namelijk blind en autistisch.
En dat maakt het verhaal van Dennis anders, heel anders.

Net als veel andere sporters heeft ook Dennis zijn dromen. Eén daarvan is het lopen van de New York halve marathon. Een sportieve uitdaging die voor Dennis zijn weerga niet kent.
Voor Dennis is het laten uitkomen van zijn droom echter niet eenvoudig.
Om te kunnen sporten is hij afhankelijk van anderen die hem daarbij ondersteunen. Hardlopen doet hij bijvoorbeeld al ruim twaalf jaar met zijn vaste begeleider Patrick Rupsam.

En ondanks dat het verwezenlijken van zijn droom lastig is, hebben familie, vrienden, begeleiders en een aantal stichtingen besloten zijn droom te realiseren. Daarvoor is echter hulp nodig, veel hulp. Want om Dennis in New York te kunnen laten hardlopen, is fysieke, medische en psychische begeleiding nodig. Hiervoor hebben inmiddels meerdere vrijwilligers hun toezegging gedaan. Daarnaast komen er ook de reis- en verblijfskosten bij, want Dennis kan alleen met begeleiding naar New York.

Inmiddels kunnen we trots zeggen dat zijn droom dit jaar gaat uitkomen.

About Author

Voorzitter van Stichting Showhero. Geniet elke dag van de kansen die het leven te bieden heeft en wil graag de mensen om zich heen hetzelfde gevoel mee geven.

Leave A Reply